«کوچ کوچ»، عطا طاهری

«کوچ کوچ»، عطا طاهری

«کوچ کوچ»، عطا طاهری

کوچ کوچ ، تجربه نیم قرن زندگی در کهگیلویه و بویراحمد

“کوچ کوچ” به قلم “عطا طاهری”، تجربه‌ی “نیم قرن زندگی در کهگیلویه و بویر احمد” را در اختیار خوانندگان می‌گذارد.
“عطا طاهری” وقایع کلی و رخدادهای سیاسی ایل و قبیله را در کتاب “کوچ کوچ” با سبکی منعطف، نثری پخته، جذاب و ادبی و مملو از اصطلاحات محلی لری نوشته است. وی پیش تر هم در رساله های خود پیرامون رویدادهای تاریخی و افسانه‌ها و داستان‌های منطقه، از همین تکنیک استفاده کرده است. در نتیجه، خواننده با خواندن این دفتر خاطرات که “کوچ کوچ” نام گرفته، به درک کاملی از فرهنگ ساکنان این منطقه دست می‌یابد. در این کتاب، “عطا طاهری” آنچه را که از “نیم قرن زندگی در کهگیلویه و بویر احمد” کسب کرده، به گونه ای در اختیار عموم قرار داده است که برای گروه‌های مختلفی از خوانندگان نظیر انسان‌شناسان، زبان‌شناسان، جامعه‌شناسان و مورخان مفید خواهد بود.
از نظر جغرافیای تاریخی، اقلیم فارس از سه قسمت کهگیلویه، بویراحمد و ممسنی تشکیل شده است. با این حال، زیرا بیشتر آن بین رشته‌کوه‌های دنا واقع شده است، بسیاری از مردم تا اواسط حکومت رضاشاه پهلوی از آن چندان مطلع نبودند. در کتاب “کوچ کوچ”، نویسنده قسمت‌هایی از تاریخچه‌ی کهگیلویه و بویراحمد را در دوران جنگ جهانی دوم و همچنین رویدادهای جنبش ملی دکتر مصدق، به سبک داستانی و دوست داشتنی بیان می‌کند.
در این کتاب همچنین به نهادهای ایل، چپاول شهر اردکان، متحد شدن بویراحمد و ممسنی، مانور نیروهای انگلیسی، اتفاقات دوم شهریور سال 1322، ملی شدن صنعت نفت ایران و همچنین دیدار با آیت الله کاشانی نیز اشاره شده است.

عطا طاهری بویراحمدی (زادهٔ ۱۳۰۷ تل خسرو– درگذشته ۹ فروردین ۱۳۹۷) که معمولاً به نام کی‌عطا طاهری شناخته می‌شود، کنشگر سیاسی، نویسنده، و تاریخ‌نگار ایرانی ساکن یاسوج بود. پدرش کی‌مکی‌تاس احمدی فردی باسواد از اشراف ایل بویراحمد بود که به دست برادرش و به هدف گرفتن جایزه به قتل رسید. مادر کی‌عطا دختر کریم خان بهادر از قدرت‌مندترین خان‌های تاریخ کهگیلویه و بویراحمد بود. کوچ کوچ، درخت را نکشید، و ممیرو از مهمترین تألیفات این نویسندهٔ کهگیلویه و بویراحمدی است.
توضیح از سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تلفن همراه