«مولانا آتشفشان اندیشه» (سفرنامه کاپادوکیا و قونیه)، سیدمحمدعلی حافظی

«مولانا آتشفشان اندیشه» (سفرنامه کاپادوکیا و قونیه)، سیدمحمدعلی حافظی

«مولانا آتشفشان اندیشه» (سفرنامه کاپادوکیا و قونیه)، سیدمحمدعلی حافظی

معرفی کتاب مولانا آتشفشان اندیشه

کتاب مولانا آتشفشان اندیشه نوشتهٔ سیدمحمدعلی حافظی (پزشک) است. انتشارات خادم الرضا (ع) این کتاب را روانهٔ بازار کرده است. این اثر سفرنامهٔ «کاپادوکیا» و «قونیه» را در بر گرفته است.

 

درباره کتاب مولانا آتشفشان اندیشه

 

کتاب مولانا آتشفشان اندیشه به تشریح برخی از اندیشه‌های مولانا و شرح برخی واژه‌ها پرداخته است. در این اثر نویسنده شرح سفرنامهٔ خود را از کاپادوکیا تا قونیه به‌صورت زیبایی تشریح کرده است.

کاپادوکیا سرزمین آتشفشانی خاموش است که لایه‌های تمدنی متعددی را از سر گذرانده و از ۳ دورهٔ تسلط طولانی هخامنشیان، اشکانیان و سلجوقیان، آثار تمدن ایران، بر این خاموشی به یادگار ماندگار مانده است. مولانا در عصر سلاجقه بر این سرزمین گذر کرده و آتشفشان اندیشهٔ خود را فعال کرده است که گدازه‌هایش بسیاری را می‌سوزاند و بر گروهی آتش می‌زند.

جلال‌الدین محمد بلخی در تاریخ ۶ ربیع‌الاول ۶۰۴ (۱۵ مهر ۵۸۶) به دنیا آمد و در تاریخ ۵ جمادی‌الثانی ۶۷۲ هجری قمری (۴ دی ۶۵۲ هجری شمسی) درگذشت. وی معروف به مولانا، مولوی، رومی و نام کاملش «محمد بن محمد بن حسین حسینی خطیبی بکری بلخی» بوده است. او شاعر پارسی‌گوی ایرانی است. اثرگذاری آثار مولوی فراتر از مرزهای ملی و تقسیمات قومی است. ایرانیان، افغان‌ها، تاجیک‌ها، ترک‌ها، یونانیان، دیگر مسلمانان آسیای میانه و مسلمانان جنوب شرق آسیا همواره از میراث معنوی رومی تأثیر گرفته‌اند. اشعار او به‌طور گسترده و به بسیاری از زبان‌های جهان ترجمه و خوانده شده است. بیشتر آثار مولوی به زبان فارسی سروده شده اما او در اشعارش به‌ندرت از ترکی، عربی و کاپادوسیه‌ای یونانی نیز استفاده کرده است.

مثنوی معنوی اثر او که در قونیه تصنیف شده یکی از عالی‌ترین اشعار زبان فارسی به‌شمار می‌رود که در ۶ دفتر مجزا سروده شده است. این کتاب به زبان شعر نوشته شده و در آن می‌توان حکایت‌های مختلفی را در بستری مشترک خواند و از نکات مهم و پندهای موردنظر شاعر آگاه شد. از دیگر آثار این شاعر و عارف ایرانی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

«فیه ما فیه»: مجموعهٔ تقریرات ۷۱‌گانهٔ مولانا

«مجالس سبعه»: مجموعهٔ مواعظ و مجالس مولانا

«دیوان شمس تبریزی»: غزلیات مولانا

و رباعیات

 

 

در ایران و خارج از ایران بارها از آثار مولانا برای تولید آثار گوناگونی همچون داستان، رمان، سریال تلویزیونی، انیمیشن، فیلم‌های سینمایی، نمایشنامه و تئاتر اقتباس شده است. پری صابری و بهروز غریب پور از هنرمندان هنرهای نمایشی هستند که آثاری را با درون‌مایه‌های آثار مولوی و گاه با حضورِ شخصیتِ وی، در ایران، روی صحنه برده‌اند.

مولانا در قونیه به خاک سپرده شده است.

خواندن کتاب مولانا آتشفشان اندیشه را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

خواندن این کتاب را به دوستداران کتاب‌های سفرنامه‌ای و علاقه‌مندان به مطالعه پیرامون اندیشهٔ مولانا پیشنهاد می‌کنیم.

بخش‌هایی از کتاب مولانا آتشفشان اندیشه

«ساعت ۱۰ اتوبوس آماده حرکت است. به مرکز شهر می‌رویم. نقشه قونیه را از اطلاعات هتل گرفته‌ام. مثل همهٔ شهرهای سمبولیک است. در مرکز شهر کاخ علائیه روی تپه‌ای مصنوعی بنا شده و بدور آن خیابانی حلقوی که همه مسیرها به آن ختم می‌شود.»

منبع

 

 

 

🔗 نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تلفن همراه