«خَس بی‌سروپا»،حمید حسام

«خَس بی‌سروپا»،حمید حسام

«خَس بی‌سروپا»،حمید حسام

 کتاب خس بی سروپا نوشته سردار حمید

این کتاب شامل سفرنامه این هنرمند در سال ۹۳ به کربلا است که به بیان شور و حال مردم برای شرکت در اربعین حسینی پرداخته است و در آن تصاویری از پیاده‌روی شهید همدانی در اربعین حسینی منتشر شده است.

کتاب «خس بی‌سروپا» پنجاهمین اثر مکتوب حوزه هنری استان همدان است که در آن خاطرات حمید حسام، از پیاده ‌روی اربعین ۱۴۳۶ هجری قمری ۱۴۳ صفحه به نگارش درآمده و در ۸۴ صفحه باقی ‌مانده کتاب نیز عکس‌هایی از این مراسم از دوربین بهزاد علیپور و پوریا پاکیزه روی برگ گلاسه و به صورت تمام رنگی به چاپ رسیده است.
تولید، حروف‌چینی، طرح جلد و نظارت چاپ این اثر توسط حوزه هنری استان همدان انجام و در انتشارات سوره مهر به چاپ رسيده است و در حاشیه آیین افتتاحیه  یازدهمین دوره نمایشگاه کتاب استان همدان از آن رونمایی شود.
حمید حسام، نویسنده کتاب، اظهار کرد: عنوان «خس بی سر و پا» برگرفته از غزلی است که علامه محمد حسین طباطبایی در سال ۱۳۶۳ سروده‌ است و شاه بیت آن این است: «من خس بی سر و پایم که به سیل افتادم  او رفت من را هم به دل دریا برد» .
وی ادامه داد: تفسیر من، او، سیل و دریا در این بیت  در ذائقه من در سال‌های دفاع مقدس تفسیر عاشورایی و اربعینی داشت که در آن سال‌ها با دوستان به تحلیل این بیت می‌پرداختیم و قسمت این بود که دوستانی مانند شهید اسماعیل اکبری و شهید جلیل شرفی که همراه بنده در سنگرها و خاک‌ریزها به تحلیل این بیت می‌پرداختند به شهادت برسند و ما به مانیم و روزگاری را ببینیم که سیل جمعیت مشتاقانه به دریا روانه هستند و به کانون معنویت که همان کربلا معلی است، خود را برسانند.
حسام با بیان اینکه این سفرنامه حاصل مشاهدات بنده در دوسال گذشته در  راهپیمایی ۹۰کیلومتری نجف تا کربلا است، اذعان کرد: در فصل دوم  این کتاب، سفر به کربلا در پیاده‌روی اربعین به صورت لحظه به لحظه و ساعت به ساعت گزارش شده است و  برای اینکه خواننده آگاه باشد و بیشتر بداند که آیین اربعین در قاموس اعتقادی ما چه جایگاهی دارد به صورت گذرا در خصوص مباحث اعتقادی اربعین در قالب بیان مباحث روایی و حدیثی به زمینه‌های اعتقادی این موضوع در فصل نخست کتاب به آن پرداخته‌ام.
وی خاطرنشان کرد:  از احادیث قدسی تا آیات قرآن کریم و  تا رسیدن به این موضوع که کمال هر چیز در عدد ۴۰ است و اربعین کمال عاشورا است در این فصل بیان شده است و فصل سوم کتاب  شامل عکس‌های زیبا، جذاب و پرکششی است که دو تن از جوانان که توفیق این سفر را داشته‌اند، ضبط کرده‌اند و بخش سوم و پایانی این کتاب را تشکیل داده است.
این نویسنده دوران دفاع مقدس درخصوص اهمیت اربعین گفت: اربعین و عدد۴۰ عدد مقدسی است که نماد کمال و بلوغ هر موضوعی است؛ در حدیث قدسی آمده  است که خداوند فرموده: «من گل آدم را در ۴۰بامداد سرشتم»تقدس و ارزش عدد ۴۰ از اینجا آغاز می‌شود تا این که حضرت موسی در میقات که مدت ۳۰ روز می‌ماند به او وحی می‌شود که ۱۰ روز آن را تمدید کند تا بشود ۴۰‌روز لذا ۴۰ اوج کمال هر مسئله و موضوعی است.
وی افزود: در حدیثی آمده است که هرکس نیت خود را ۴۰ شبانه روز پاک کند چشمه‌های معنویت و حکمت از زبان او و دلش جاری می‌شود و همین‌طور می‌بینیم که دعا برای چهل مؤمن در قنوت نماز شب یا حرمت همسایه تا چهل خانه سفارش شده است بنابراین در افکار اعتقادی، ما با عدد ۴۰ بسیار کار داریم.
وی تأکید کرد: اربعین‌اباعبدالله(ع)  کمال عاشورا است و  به تعبیر اساتید و بزرگان هیچ پیامبری و هیچ ولی به غیر از حضرت سیدالشهدا(ع)  اربعین ندارد چراکه کلیه حماسه‌ها، مظلومیت‌ها و صبوری‌ها در عاشورا تجلی پیدا کرد و در اربعین به کمال رسید همان‌طور که این سخن را بسیار شنیده‌ایم که کربلا در کربلا می‌ماند اگر زینب نبود. وی ابراز کرد: رساندن این پیام اسارت که از شام آغاز می‌شود و به کربلا ختم می‌شود، این کاروانی است که تاریخ را سیراب می‌کند و اینکه در روز چهلم به مزار حضرت سیدالشهدا(ع) می‌روند و جاربن عبدالله انصاری به عنوان اولین زائر حضرت را زیارت می‌کنند، نمادی است که بیان می‌کند که هر فردی می‌تواند سالی یک بار باا حضرت اباعبدالله‌الحسین(ع) در اربعین تجدید میثاق کند و همواره با چشمه زلال وهمیشه جاری کربلا متصل باشد.
برای توضیح کتاب مذکور به سایت مراجعه فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تلفن همراه