«مأمور سونیا»، بن مک اینتایر، ترجمۀ فرنوش جزینی

«مأمور سونیا»، بن مک اینتایر، ترجمۀ فرنوش جزینی

«مأمور سونیا»، بن مک اینتایر، ترجمۀ فرنوش جزینی

کتاب «مأمور سونیا» اثری نوشته «بن مک اینتایر» است که اولین بار در سال 2020 به انتشار رسید. «ارسلا کوژینسکی» که در خانواده ای یهودی از طبقه متوسط در آلمان به دنیا آمد، در نوجوانی (17 سالگی) به کمونیستی پرشور تبدیل شد. او در سال 1930 با آرشیتکتی آلمانی ازدواج کرد و به همراه او به «شانگهای» رفت، شهری که «ارسلا» در آن توسط افسر معروف بخش اطلاعات «ارتش سرخ» یعنی «ریچارد سورج» استخدام شد (و مدتی بعد رابطه ای عاشقانه را با او شکل داد). «سورج» نام رمزی «سونیا» را به او داد و «ارسلا» را به «ستوانی قابل اعتماد» در شبکه جاسوسی خود تبدیل کرد. «مأمور سونیا» پس از بیست سال خدمت، به یکی از جاسوسان اندکی تبدیل شد که توانست دنیای مرگبار جاسوسی را زنده ترک کند.

بندیکت ریچارد پیرس مکینتایر (متولد 25 دسامبر 1963) نویسنده، مورخ، منتقد و ستون نویس انگلیسی روزنامه تایمز است. ستون های وی از امور جاری تا جنجال های تاریخی را شامل می شود.پدر بن مکینتایر آنگوس مک اینتایر، پسر سرگرد فرانسیس مک اینتایر، از هوسارهای چهاردهم / بیستم بود. مادربزرگ پدری وی با نژاد اجداد ویسکونت نترویل رابطه داشت. او یک خواهر بزرگتر، متولد 1962، و یک برادر کوچکتر، متولد 1971 دارد. از طرف مادر او با باروت های هاروی و برکلی پاژه خویشاوند است.

قسمت هایی از کتاب مامور سونیا:
 آرزوی هر جاسوس ارشد، وارد کردن جاسوسان خود به سرویس اطلاعاتی دشمن است. شوروی به شکلی موفقیت آمیز این کار را از طریق «کیم فیلبی» با MI6 و از طریق «آنتونی بلانت» با MI5 انجام داده بود.

 «ارسلا» اکنون فرصت داشت که نه یک بلکه چندین نفر از مأموران خود را به درون سرویس اطلاعاتی آمریکا وارد کند، آن هم در مأموریتی فوق محرمانه.

 او به دستور «مسکو»، فهرستی را به وجود آورد از کمونیست های آلمانی ساکن در بریتانیا که ممکن بود آماده باشند به عنوان جاسوس برای آمریکایی ها کار کنند، اما همچنین حاضر باشند که تمام اطلاعات خود را به «مرکز» انتقال دهند.

منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تلفن همراه