این کتاب براستی یک سفرنامه معمولی نیست؛ بلکه علی رغم حجم کوچک خود آکنده است از ملاحضات دقیق مردم شناسی و جامعه شناسی و سیاسی و اقتصادی.< آنچه درباره مصر و زندگی روستاییان آنجا ؛ وضعیت عدن ؛ عراق آن روزگار ؛ تاجگذاری در ایران پش از قاجار و همچنین پیش بینی شهود گونه درباره سرنوشت جامعه شوروی میخوانید ؛ سرشار از آگاهی ها و اطلاعات اصیلی می باشد….
ویتا سکویل-وست از روشن فکران انگلیسی در نیمه اول قرن بیستم به شمار می آید که در سال ۱۹۲۶ میلادی، یعنی همزمان با خلع سلطنت از قاجار و به سلطنت رسیدن رضا خان، به ایران سفر کرده است. کتاب مسافر تهران ، در ردیف سفر نامه هاست ولی نه هم ردیف با آنان. این کتاب علیرغم حجم نسبتاًٌ کوچک خود آکنده است از ملاحضات دقیق مردم شناسی، جامعه شناسی، سیاسی و اقتصادی. هنگامی که دقیق تر به محتوای کتاب می نگریم، دلیل انتشار این کتاب را در مجموعه مطالعات اجتماعی در می یابیم.انچه از زبان نویسنده، در مسیر مسافرتش به تهران می خوانیم سرشار از آگاهی ها و اطلاعات اصیل و دقیق اجتماعی است.
این کتاب خواننده ای را که از سفر نامه ها ، روایات خارق العاده و مبالغه آمیز می طلبد و یا از گذشته و تاریخ ایران، همیشه خوبی ها را می بیند و در گذشته زندگی می کند، راضی نخواهد کرد. اما خواننده ای که روایات دل انگیز از زمانهای گذشته-چه خوب و چه بد- درباره زندگانی انسانها، وصف جامعه ، و رویدادهای سفر را می پسندد و دوست دارد از خواندن این کتاب لذت خواهد برد.
https://www.iketab.com/
نشر یافته توسط نشر : فروزان و نشر: نی