کتاب سفرنامه سلوک رسالة الولایةی
بیان مقامات و مراحل «سیر و سلوک» عرفانی است. در این رساله ابتدا مراتب ولایت و تشکیکی بودن آن از دیدگاه «علامه طباطبایی» بیان شده و استدلالها و براهین عقلی مبتنی بر آن ارایه شده سپس مراحل و مراتب سیر و سلوک و تهذیب نفس براساس مساله ولایت تبیین گردیده است. نگارنده معتقد است که ظواهر شرایع مختلف دارای اسرار و حقایقی است و شواهدی از آیات و روایات در این زمینه ذکر مینماید. و ی با توجه به تشکیکی بودن مساله ولایت آن را مخصوص انبیای الهی ندانسته و درجات پایینتری را در مورد سایر افراد صالح و دارای سیر و سلوک معنوی قایل شده است. وی راه وصول به سعادت و کمال در پرتو ولایت را نیز بیان کرده و ثمرات کمال و تهذیب نفس را برشمرده است.
موضوع اثر حاضر، بیان مقامات و مراحل «سیر و سلوک» عرفانی است.
در این رساله ابتدا مراتب ولایت و تشکیکی بودن آن از دیدگاه «علامه طباطبایی» بیان شده و استدلالها و براهین عقلی مبتنی بر آن ارایه شده سپس مراحل و مراتب سیر و سلوک و تهذیب نفس براساس مساله ولایت تبیین گردیده است.نگارنده معتقد است که ظواهر شرایع مختلف دارای اسرار و حقایقی است و شواهدی از آیات و روایات در این زمینه ذکر مینماید.وی با توجه به تشکیکی بودن مساله ولایت آن را مخصوص انبیای الهی ندانسته و درجات پایینتری را در مورد سایر افراد صالح و دارای سیر و سلوک معنوی قایل شده است. وی راه وصول به سعادت و کمال در پرتو ولایت را نیز بیان کرده و ثمرات کمال و تهذیب نفس را برشمرده است.
قسمتی از کتاب :
خداوند سبحان می فرماید:«اللّهُ نُورُ السَّماواتِ و الاَرضِ»: خداوند نور آسمان ها و زمین است. مَثَل نور او چون چراغدانی است که در آن چراغی باشد و آن چراغ در شیشه ای است؛ آن شیشه گویی اختری درخشان است که از درخت خجسته زیتونی که نه شرقی است نه غربی، افروخته می شود؛ نزدیک است که روغنش-هرچند بدان آتشی نرسیده باشد-روشنی بخشد. روشنی بر روی روشنی است؛ خدا هر که را بخواهد با نور خویش هدایت می کند.
ناشر : انتشارات مطبوعات دینی