کتاب “تا صور اسرافیل ” سفرنامه حج عمره به قلم فائزه ساسانی خواه است. نویسنده خاطراتش را به صورت خاطرات روزانه نوشته و در کنار یادداشت های شخصی و توصیف فضای شهر مدینه و چگونگی انجام اعمال حج سعی کرده به تجزیه و تحلیل رویدادها و شرایط موجود در آنجا بپردازد.
نگاه انتقادی او به تبعیض جنسیتی در حج، تفاوت حجاب در میان زنان حاضر در این سفر، بازارهای پر زرق و برق و برج های بلند اطراف مسجد الحرام در لابلای خاطرات دیده می شود.
اولین خاطره کتاب “تا صور اسرافیل” سه شنبه، ۹ مرداد ۸۶، ساعت ۲۲ در هواپیما را روایت می کند و آخرین خاطره آن به پنج شنبه ۲۵ مرداد در تهران اشاره می کند.
گام بلند:
در بخشی از سفرنامه آمده است:” از اتوبوس که پیاده شدیم با دیدن دیوار سبز، سفید، خاکستری مسجد انقلاب و التهاب درونی ام بیشتر شده بود. دلم می خواست زمان برای همیشه در آن لحظه متوقف می شد و ما وارد مسجد نمی شدیم. خوشبختانه زمانی که به مسجد رسیدیم نزدیک نماز صبح بود. بیرون از مسجد و داخل صحن روی سنگ های مرمر نماز صبح را به جماعت خواندیم. توقف پشت دیوار مسجد و خواندن نماز صبح کمک زیادی به آرام شدنم کرد. بعد از نماز راهی مسجد شدیم، سرم پایین بود و به هیچ وجه روبرو را نگاه نمی کردم. تا قبل از آمدن به عمره دلم می خواست فضای مسجدالحرام را خودم تجربه کنم.”
www.safaraname.ir
از انتشارات سفینه